Helemaal thuis op Texel

Projecten

Begin 2021 is in Gollards een grootschalige verbouwing gestart. Het gaat om renovatie van het bestaande gebouw en gedeeltelijke nieuwbouw. Gollards wordt in 2 fasen geschikt gemaakt om te kunnen wonen voor mensen met dementie of met een intensieve lichamelijke zorgvraag.

Er komen éénkamer- en tweekamerappartementen en diverse buurtkamers, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen eten. Ook zal er kortdurend verblijf mogelijk zijn in de verbouwde Gollards, bijvoorbeeld voor mensen die moeten herstellen na een ziekenhuisopname of waarvan de mantelzorger tijdelijk uitvalt. Zoals inmiddels bekend keren ook de centrale keuken en het restaurant terug in de verbouwde Gollards.

Gedurende de verbouwing van Gollards worden Schuttehof en Schuttehoek benut om bewoners van de Gollards te huisvesten zodat deze locatie kan worden verbouwd. 

Regellmatig wordt er op deze site een nieuwsbrief geplaatst met het laatste nieuws over de verbouwing.

 Hierbij enkele foto's van de voortgang van de verbouwing.

Foto verbouwing Gollards 1

Foto verbouwing Gollards 2

Foto verbouwing Gollards 3

Meer over de Gollards vindt u hier.

Project nieuws

Gollards nieuwsbrief maart 2022

25/03/2022

Hierbij de nieuwsbrief over de renovatie van de Gollards van maart 2022, klik hier voor het lezen van de nieuwsbrief.


Presentatie Gollards na de verbouwing

14/12/2021

Hierbij een presentatie over hoe de Gollards er na de verbouwing uit komt te zien.


Gollards nieuwsbrief september 2021

22/10/2021

Hierbij de nieuwsbrief over de renovatie van de Gollards van september 2021, klik hier voor het lezen van de nieuwsbrief.


Presentatie bouw- en verbouwplannen Gollards

15/02/2019

Hierbij een presentatie over de bouw- en verbouwplannen van de Gollards.

Lees verder

Facelift voor Gollards

10/08/2018

Facelift voor Gollards

De realisatie van de gebouwen op locatie Pelgrim zijn een belangrijke stap richting toekomstbestendige ouderenhuisvesting op Texel. De gebouwen zullen in eerste instantie beide worden benut om bewoners van de Gollards te huisvesten zodat deze locatie kan worden verbouwd. Het gaat om een grootschalige renovatie van het bestaande gebouw en gedeeltelijke nieuwbouw. Gollards wordt in 2 fasen geschikt gemaakt om te kunnen wonen voor mensen met dementie of met een intensieve lichamelijke zorgvraag. Er komen eenkamer- en tweekamerappartementen en diverse buurtkamers, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen eten. Ook zal er kortdurend verblijf mogelijk zijn in de verbouwde Gollards, bijvoorbeeld voor mensen die moeten herstellen na een ziekenhuisopname of waarvan de mantelzorger tijdelijk uitvalt. Zoals inmiddels bekend keren ook de centrale keuken en het restaurant terug in de verbouwde Gollards.

 


Texelaars krijgen meer kans om op het eiland te blijven